Unik kultur skapar landets bästa företagsklimat
Header image

Tisdag 21 maj

Ny studie: Bättre företagsklimat följs av högre tillväxt

Ett stärkt lokalt företagsklimat korrelerar med fler skapade jobb. Det visar en ny studie, som för första gången lyfter fram företagsklimatet som en tillväxtindikator. Ett kommunexempel där resultaten är tydliga är Karlskoga, som för fem år sedan bestämde sig för att vända en negativ utveckling. ”Vi blev totalt utskrattade”, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsen ordförande i Karlskoga.

Unik kultur skapar landets bästa företagsklimat

Trots att de nyligen bytt både kommundirektör och näringslivsansvarig fortsätter Vårgårda få högst betyg av företagen på sitt företagsklimat. En kultur där hela samhället hjälps åt beskrivs som nyckeln. ”Det finns potential för väldigt många att växa”, säger Ann-Charlotte Lilja, ny kommundirektör sedan augusti.

Dåliga kommunala vägar hinder för företagsklimatet

Resultaten i årets undersökning Lokalt Företagsklimat visar att brister i infrastrukturen är ett tilltagande problem. Nu är upprustning av det kommunala vägnätet en av de mest prioriterade åtgärderna om företagen får bestämma. ”De ser själva att det inte kan fortsätta att se ut så här”, säger infrastrukturexperten Nils Paul.
Tidningen Näringslivet logo

Vill du inte längre ha nyhetsbrevet? Avprenumerera här.

Tidningen Näringslivet c/o Svenskt Näringsliv Storgatan 19 Stockholm 114 82 Sweden

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Dalqvist
redaktionen@tn.se

© 2024 Tidningen Näringslivet

Google Play App store