Spotify: Så lyckas du med AI – ”Utan ledare händer inget”
Header image

Torsdag 18 juli

Under veckorna 27 till 33 har vi sommarutgivning. Då kommer Morgonkoll varje tisdag och torsdag med näringslivets viktigaste nyheter. Glad sommar!

Handelns krislarm: Farliga varor och dumpade priser – ”oerhört aggressiva”

Livsfarliga varor flödar in i landet från kinesiska företag som struntar i att följa EU:s regler och dumpar priser. Det menar handeln som nu kräver krafttag från regeringshåll. ”När vissa aktörer kan runda europeisk lagstiftning skapar det problem för oss som vill göra rätt”, säger Marcus Hartmann på H&M till TN.

Regeringen svarar på hårda kritiken: ”Mycket allvarligt”

Kinesiska aktörer anklagas för att dumpa priser och sälja farliga varor samtidigt som myndigheterna får kritik för att inte göra tillräckligt. Nu svarar den ansvarige ministern, flera myndigheter – och Temu själva. ”Vi försöker på alla sätt och vis se till att följa lagar och regler”, skriver det kinesiska företaget till TN.

Visita varnar för lokal turistskatt

Flera turistkommuner vill kunna ta ut en särskild turistskatt. Men branschorganisationen Visita varnar för färre turister och för att besöksnäringen skulle drabbas hårt.

Ny milstolpe för obemannade butikskedjan – nära 100 miljoner i omsättning

Den 26-årige entreprenören Edvin Johanssons franchiseverksamhet Automat växer så det knakar. Men ambitionen är inte främst expandera snabbt utan att växa organiskt och på rätt plats, rapporterar Di Digital.

Spotify: Så lyckas du med AI – ”Utan ledare händer inget”

Titta på vad andra gör och ha inte ambitionen att revolutionera branschen. Det är två av tipsen när Spotify ger sina bästa råd till företagsledare för att lyckas med sina AI-satsningar. ”Det behöver inte vara så himla svårt”, säger Oskar Stål, som jobbar med personalisering och AI, på ett Almedalsseminarium.

Arbetsmarknad

Skogsföretagaren: Så baktalar regeringen vår yrkesgrupp

Skogsföretagaren Joakim Gustafsson är beroende av att anställa tungt kompetenta medarbetare att vårda skogen. Nu varnar han för allvarliga konsekvenser för infrastrukturen om regeringen fortsätter att begränsa arbetskraftsinvandringen. "Det är ingen hobbyverksamhet vi håller på med", säger han till TN.

Utrikes

BusinessEurope: Hög tid att ge EU:s inre marknad en nystart

Konkurrenskraften måste fortsätta att toppa agendan. Det beskedet gav BusinessEurope till Ungern i samband med att landet tog över ordförandeklubban i EU. ”Den inre marknaden är en avgörande tillgång”, säger ordförande Fredrik Persson i en kommentar.

Opinion och debatt

Debatt: Ökade satsningar på skolbibliotek löser inte läskrisen

Regeringens satsning på bemannade skolbibliotek är en felprioritering i kampen mot Sveriges läskris. Det skriver ekonomerna Lovisa Lanryd och Gabriel Heller Sahlgren på SvD Debatt.

”Uppseendeväckande att planerna på detta monsterregister gick så långt”

Att skrota planerna på ett förmögenhetsregister var det enda rätta, skriver Tobias Wikström i en ledare i Di.

Debatt: Stor fördröjning av E22-projektet under all kritik

Trafikverket har beslutat att skjuta fram E22-projektet i Kalmar några år. Detta är kort och gott inte acceptabelt, skriver industriföreträdare på Barometerns debattsida.

Till sist

Forskaren: Så kan du boosta din kreativitet

Vill du bli mer kreativ? Lägg ifrån dig mobilen och öva dig på att ha tråkigt, säger forskaren Leif Denti till DN.
Tidningen Näringslivet logo

Vill du inte längre ha nyhetsbrevet? Avprenumerera här.

Tidningen Näringslivet c/o Svenskt Näringsliv Storgatan 19 Stockholm 114 82 Sweden

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Dalqvist
redaktionen@tn.se

© 2024 Tidningen Näringslivet

Google Play App store